DOPING KONTROLE
UEFA počela lov na 'varalice' i prije EURA
Objavljeno 23.05.2012 10:36 / D. S.

Sve reprezentacije koje sudjeluju na EURU bit će testirane na nedozvoljena sredstva, ali ne samo za vrijeme prvenstva nego i prije početka turnira. Zapravo, lov na 'varalice' je već počeo

Doping kontrole nenajavljeno su upale u tabore njemačke i nizozemske reprezentacije gdje su kontroli podvrgli po desetak igrača. Sličan tretman prije EURA očekuje i ostale nacionalne vrste pa tako i Hrvatsku.

UEFA se odlučila obračunati s nogometašima koji koriste nedozvoljena sredstava kako bi poboljšali svoje sposobnosti pa su sada doping testovi i prije Europskog prvenstva. Prema onima koji će biti uhvaćeni bit će primijenjena 'nulta tolerancija'.

I na EURU će poslije svake utakmice iz svake reprezentacije biti testirana po četiri igrača.

Spomenimo kako je jedan od nizozemskih reprezentativaca medijima otkrio da se UEFA-ina doping kontrola ponašala poput vojne sile koja provodi neku operaciju.

Upali su na zatvoreni trening, zaključali sve izlaze iz kampa i postavili medicinski laboratorij gdje su nasumično izabirali igrače za testiranje.

195091,194582,195075,195107

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.