'FURIJA' MORA BOLJE
Španjolski mediji: Hrvatima nisu svirana dva jedanaesterca
Objavljeno 19.06.2012 09:24 / D.K. / TS

Španjolski tisak nije bio previše euforičan nakon pobjede 'furije' nad Hrvatskom u Gdanjsku. Mediji u Španjolskoj naglašavaju kako su imali sreće te kako 'kockastima' nisu svirana čak dva jedanaesterca

Madridski dnevnik Marca uopće ne dvoji – 'imali smo sreće i pomoć njemačkog suca Starka u pobjedi protiv Hrvatske na Europskom prvenstvu'.

Cijenjeni španjolski sportski dnevnik u izvještajima i osvrtima s utakmice posljednjeg 3. kola skupine C na Euru (Španjolska - Hrvatska 1:0) favorizira momčad Slavena Bilića.

'Patili smo kao nikad dosad, Hrvati nam nisu dozvoljavali da razvijemo našu igru', piše Marca i dodaje:

'Sve je za nas postalo još opasnije kada se saznalo da na drugoj utakmici Italija vodi. Hrvati su preuzeli rizik i bili opasni. Rakitić je imao meč-loptu, ali hvala Casillasu'.

Španjolska Marca naglašava i da je dosta toga u utakmici usmjerio njemački sudac Wolfgang Stark. Zanimljivo je, jer nismo inače naviknuti na takve osvrte.

'Hrvatska je oštećena za dva jedanaesterca. Jedan je bio na Mandžukiću kada ga je srušio Ramos, a drugi na Ćorluki od strane Busquetsa'.

Španjolska uopće ne spominje start Mandžukića u svom šesnaestercu na Piqueu, što je također bio start za jedanaest metara, ali za Španjolsku.

'Veliki dio utakmice smo patili i zabili na samom kraju. Hrvatska nas je ugušila i dokazala da se protiv nas itekako može igrati', zaključuje Marca i kao da žali što Hrvatska nije ostvarila bolji rezultat.

El Mundo Deportivo piše kako je Španjolska protiv Hrvatske odigrala jednu od najlošijih utakmica u zadnjih nekoliko godina, ali kako je 'furiju' po tko zna koji put spasio Iker Casillas.

200104,200084,200088,200068Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.