UDRI PO DRUGIMA
Hrvatski huligani divljali po Europi nakon Španjolske
Objavljeno 19.06.2012 11:49 / D. K.

Poraz hrvatske nogometne reprezentacije od Španjolske nije dobro prihvaćen kod nekih navijača. Naime, u nekim europskim gradovima hrvatski su huligani napravili kaos, a u Beču su u nedjelju istukli jednog Srbina

Loše vijesti što se tiče hrvatskih 'navijača' dolaze iz Europe nakon ispadanja reprezentacije s Eura. U Mostaru je došlo do izgreda neposredno nakon susreta Hrvatske i Španjolske. Kako su izvijestili iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, skupina navijača Hrvatske napala je policijsku ophodnju kod Španjolskog trga, nakon čega su im u pomoć stigli pripadnici interventne policije. Ispaljen je i suzavac.

Policijske ophodnje su tijekom svakog susreta, kada je na europskom nogometnom prvenstvu igrala Hrvatska, bile raspoređene duž središnje gradske prometnice Bulevara, koja je tijekom rata bila ratna crta razdvajanja Hrvata i Bošnjaka, a nakon rata poprište obračuna navijačkih skupina.

No nažalost to nije bio izolirani slučaj. U Beču je u nedjelju desetak hrvatskih huligana napalo i pretuklo Srbina Miodraga Jovanovića, jer je njegov devetogodišnji sin nosio dres Crvene zvezde.

'U nedjelju navečer sam doživio šok jer su mi hrvatski navijači mučili sina nasred ulice. Prvo sam dobio udarac u potiljak, a kada sam pao jedan od njim me je udario u glavu', prenosi Kurir riječi napadnutog Jovanovića.

U švicarskom Luzernu su se pak hrvatski navijači sukobili sa španjolskim i talijanskim navijačima nakon završetaka utakmice.

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.