NOVA UEFA-INA ČESTITKA
Po kaznama zbog navijača Rusi nadmašili Hrvate
Objavljeno 23.06.2012 14:50 / D. S. / TS

Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila je Ruski nogometni savez (RFS) sa 35.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja ruskih navijača

Konkretno, ruski su huligani u utakmici protiv Grčke u trećem kolu skupine A Europskog prvenstva bacali baklje i isticali transparente sa zabranjenim porukama.

Incidenti u Varšavi dodatno će isprazniti blagajnu RFS-a koji je već kažnjen sa 120.000, pa sa 30.000 eura zbog ponašanja navijača u dvobojima protiv Češke i Poljske.

Rusi su, podsjetimo, kažnjeni i uvjetnim oduzimanjem šest bodova u kvalifikacijama za Euro 2016. godine, a sankcije će biti provedene u slučaju novih težih izgreda huligana.

Dodajmo i da je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Portugalskog nogometnog saveza (FPF). Razlog je pokušaj upada jednog navijača na travnjak stadiona u Varšavi tijekom četvrtfinalne utakmice u kojoj je Portugal pobijedio Češku sa 1:0.

Podsjetimo da je i HNS bio dva puta kažnjen od strane UEFA-e zbog ponašanja navijača na utakmicama s Irskom i Italijom i to prvo sa 25 tisuća, a zatim sa 80 tisuća eura. U nedjelju bi trebala stići i treća financijska 'čestitka' zbog incidenata na susretu sa Španjolskom.

200775,200227,200704,200690

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.