'NAJBOLJA MONTAŽA'
Prikazali Balotellija kao King Konga pa se ispričali
Objavljeno 27.06.2012 15:55 / Hina

Vodeći talijanski sportski dnevnik 'Gazzetta dello Sport' ispričao se jer je u nedjelju objavio strip u kojem je talijanskog tamnoputog napadača Maria Balotellija prikazao kao King Konga

Prema pisanju drugih medija, Balotellijev agent Mino Raiola bio je bijesan jer se 21-godišnji nogometaš godinama bori protiv rasizma u Italiji i izvan nje.

Strip prikazuje napadača Manchester Cityja kako stoji na vrhu londonskog Big Bena kako maše i odbacuje nogometne lopte, a kako tvrdi Gazzeta dello Sport strip je trebao biti duhovit i pozitivan u prikazivanju Balotellija kao diva koji je osvojio Englesku.

'Iskreno možemo reći da to nije bio jedna od najboljih radova našeg strip crtača. Ako se netko osjetio uvrijeđenim, žao nam je', piše Gazzetta.

'Ove su se novine uvijek borile protiv rasizma na stadionima i osuđuju glasanje majmuna upućeno Balotelliju', dodaje list.

200867,200811,200725,200728

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.