'KATICA ZA SVE'
Španjolci pehar dali na čuvanje 'mami Silviji'
Objavljeno 02.07.2012 17:19 / TS

Silvia Dorschnerova Weis, španjolska državljanka njemačko-češkog porijekla, dobila je u zadatak paziti na trofej europskih prvaka koji su u nedjelju u Kijevu osvojili španjolski nogometaši

Gospođa u zrelim godinama dugi je niz godina omiljeni član stručnog stožera španjolske nacionalne momčadi. Svi je igrači odmilja zovu mama. U tamošnjemu je nogometnom savezu (RFEF) zaposlena od 1982. godine.

'Mama Silvia' je naša Katica za sve. Da je nema, trebalo bi je izmisliti', izjavio je za El Pais Fernando Hierro bivši reperezentativac i donedavno sportski direktor najbolje svjetske reprezentacije.

Dorschnerova Weis rođena je u braku oca Čeha i majke Njemice. Govori tečno njemački, španjolski, engleski, francuski i češki jezik.

Tijekom samog natjecanja u Poljskoj i Ukrajini najlakše je se moglo uočiti pri komunikaciji s četvrtim sucima, kojima bi redovito predavala prijavu s izmjenama koje je radio izbornik Vicente del Bosque.

201979,201980,202038,202079

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.