DOČEK U MADRIDU
'Furija' se vratila kući, Del Bosque 'novi premijer'
Objavljeno 02.07.2012 19:55 / TS

Španjolska nogometna reprezentacija vratila se s trofejem europskog prvaka u Madrid, gdje ju je dočekala razdragana gomila vjernih navijača

Kapetan 'furije' Iker Casillas ponosno je s trofejem pobjednika Europskog prvenstva, koje se igralo u Poljskoj i Ukrajini, zajedno s izbornikom Vicenteom del Bosqueom, prvi izašao iz zrakoplova kompanije Iberia na kojoj je stajao natpis 'Ponosni smo na svoju nacionalnu momčad'. Podsjetimo, Španjolska je furiozno protutnjala kroz finale Eura pregazivši Italiju s glatkih 4:0.

Reprezentativce danas još očekuje sastanak sa španjolskim kraljem Juanom Carlosom, a nakon toga parada na otvorenom autobusu, koji će prolaziti kroz centar Madrida gdje se očekuje nekoliko desetaka tisuća navijača.

Španjolska je obranom naslova iz 2008. godine postala prva reprezentacija u povijesti koja je na tri uzastopna velika natjecanja (europska i svjetska prvenstva) uzela naslov pobjednika. Tim su naslovom barem nakratko utažili tugu i gnjev nezadovoljnih građana čija stopa nezaposlenosti doseže 25 posto.

Nekoliko španjolskih novina na današnji dan (ponedjeljak) objavilo je karikature na kojima su izbornik i neki od igrača u odijelima, te se nalaze u ulozi političara.

'Rješenje naših problema: Del Bosque – premijer, igrači – njegovi ministri', piše u El Mundu.

202058,202038,201979,202208

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.