NOVI PROBLEMI U POLJSKOJ
Tri uhićena Hrvata, jedan ozlijeđeni Poljak
Objavljeno 18.06.2012 13:45 / Iz Gdanjska: S. Škrlec

Po potvrđenim informacijama koje smo dobili od policije koja partolira gradom, tijekom prošle noći je u Gdanjsku došlo do navijačkog sukoba između Hrvata i Poljaka

Iako je šef hrvatske misije Dubravko Perec priče o neredima prvo demantirao, ipak je procurilo kako je do tučnjave, u kojoj su sudjelovali hrvatski navijači, došlo na ulicama Gdanjska.

'Tijekom noći je došlo do fizičkog sukoba nakon kojega su uhićena tri Hrvata, a jedan je Poljak ozlijeđeni,' kaže za tportal Perec i dodaje kako će uhićeni u pritvoru ostati do srijede.

Tako je mirna noć u prekrasnom Gdanjsku začinjena neredima i tučnjavom, pa  stoga možemo očekivati nove kazne Uefe. Naime, otprije je poznato da organizacija Nogomet protiv rasizma u Europi (FARE) traži oštro kažnjavanje Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) kao primjer ostalima koji rade nerede na nogometnim terenima.

'Uefa mora poslati jasnu poruku s vrha. Bez obzira na to što se radi o Europskom prvenstvu i bez obzira na okolnosti. Ništa ne šalje tako dobru poruku kao sankcije', poručio je direktor FARE-a Piara Powar.

Foto : Srdjan Vrancic / CROPIX
Hrvatski i španjolski navijači u Gdanjsku
Uefa je pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog incidenata za vrijeme utakmice protiv Italije kada je dio navijača hukao tamnoputom talijanskom napadaču Mariju Balotelliju, a poznato je kako je iz dijela gdje su smješteni hrvatski navijači na teren bačena i banana. Zbog izgreda navijača za vrijeme utakmice protiv Irske, HNS je već kažnjen sa 25.000 eura.

No, u utorak bi trebala stići i kazna za posljednji incident protiv Italije, a s obzirom na to kako je Rusija kažnjena velikom novčanom kaznom te uvjetno oduzimanjem šest bodova u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu, nije nemoguće da kazna prema našem savezu bude ista, možda čak i rigoroznija.

U svakom slučaju, priče o neredima, kojih bi tijekom ponedjeljka vrlo lako moglo još biti, nikako ne idu u prilog HNS-u i nogometnoj reprezentaciji Hrvatske. Nakon svega u slučaju da Hrvatska ne prođe u četvrtfinale vjerojatno nitko u Uefi ne bi plakao za tisućama navijača koje bi krenule prema Ukrajini.

199766,199892,199678,199743

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.